Vi har eget kök där vår kock Monica lagar vår mat från grunden. Råvarorna är ekologiska i största möjliga utsträckning. Barnen älskar maten och Monica bjuder både på barnfavoriter och introducerar lite mer avancerade smaker så att barnen får vänja sig vid all sorts mat. Vi har kulturdagar där maten spelar en central roll.

Barnen turas om att duka fram lunchen och berätta för kompisarna om maten de ska äta. Tillsammans med de äldsta barnen anordnar vår kock Matråd, då barnen får vara med och sätta ihop en meny.

Den hemlagade maten är något vi värnar om och är stolta över. Under sommaren 2016 satsade vi på att renovera vårt förskolekök för att skapa riktigt bra förutsättningar för matlagning på förskolan.

Måltider på förskolan

  • Frukost serveras till de barn som önskar mellan klockan 7:30-8:00.
  • Lunchen serveras 11:15. Meny för hela veckan sätts upp på förskolan på måndagar, och läggs vanligen även upp på vår Instagram-sida.
  • En gång i veckan serveras soppa med hembakat bröd.
  • Mellanmål serveras omkring 14:00 och består bland annat av fil, yoghurt, flingor, bröd med pålägg och dryck.
  • Utöver detta har barnen två fruktstunder under dagen; den ena på morgonen vid 9:15 och den andra senare på eftermiddagen vid 16:30.